top of page

Abram

  • Leeftijd:
    10 jaar

  • School:
    1ste leerjaar

  • Hobby's:
    dansen, muziek

Autowasser en kruimeldief
Al vrij snel na Abrams geboorte, bleek dat zijn alcoholverslaafde vader en drugsverslaafde moeder de zorg voor hem niet konden opnemen. Hij trok in bij zijn grootmoeder, maar ook zij kampte met heel wat problemen. Abram bracht steeds vaker zijn tijd door op straat en probeerde wat geld te verdienen door auto's te wassen en kleine winkeldiefstallen.

 

Drugskoerier

Hij ging niet naar school, want zijn grootmoeder had geen geld voor een schooluniform en schoolboeken. De straat werd zijn nieuwe thuis. Net als vele andere straatkinderen, begon ook Abram lijm te snuiven. Hij kwam in contact met drugsdealers die hem inzetten als koerier in ruil voor wat marihuana. 

Rehabilitatie

Ten einde raad bracht zijn grootmoeder hem een tijd geleden naar Casa Jesús Amigo. Daar volgt hij nu voor minstens een jaar het rehabilitatieprogramma voor drugsverslaafde kinderen. Hij gaat voor het eerst naar school en de maatschappelijk assistent van het centrum slaagde erin het contact met zijn ouders en grootmoeder te herstellen.

Zeven hoofdzonden

"Abram heeft in de voorbije jaren elk van de zeven hoofdzonden al eens begaan", glimlacht Marlon, de coördinator van Casa Jesús Amigo. "Hij heeft nog een lange weg te gaan, maar doet echt wel zijn best. Het contrast tussen de vrijheid van het leven op straat en een therapeutische gemeenschap met heel wat regels en afspraken is uiteraard best groot. Dat mag je niet onderschatten.  Maar we komen er wel. Zijn prestaties op school, zullen voor een groot stuk zijn kansen voor de toekomst bepalen. We doen er daarom alles aan om hem optimaal te begeleiden"

bottom of page