top of page

Wie is Broeder Jimi?

Broeder Jimi is een Peruviaanse Broeder van Liefde en psycholoog. Hij werkte jarenlang in de projecten van de Broeders van Liefde in Nicaragua. Hij woont nu niet langer in Nicaragua maar volgt de projecten wel nog van nabij op en bezoekt het project meerdere keren per jaar. Met heel wat kinderen heeft hij nog steeds een hechte band.

Br. Jimi: 

"Als kinderen in het centrum komen geven we hen een veilige, beschermde omgeving. En, nog belangrijker, we geven hen liefde. We doen dit door samen met hen te eten, te spelen, en via heel kleine dingen te tonen dat we om hen geven, dat we interesse hebben in hen. Dit kan bijvoorbeeld door een scheurtje in hun hemd te naaien. Niet iets van levensbelang, maar dit gebaar is voor hen een teken dat ze gerespecteerd worden.

Ook de coördinator van het centrum blijft niet afstandelijk, maar doet alles mee met de kinderen. Als ze die liefde en bescherming voelen, merk je dat ze weer kind kunnen worden. Dit willen we als Broeders van Liefde blijven doorgeven, ook al zijn we niet meer permanent aanwezig in de projecten.“
 

IMG_9944.jpg
bottom of page