top of page

Michelay

  • Leeftijd:
    5 jaar

Moeder in Costa Rica

Michelay woont helemaal alleen samen met zijn 8-jarige broer in één van de sloppenwijken van Granada. Zijn zeventienjarige oom (voorlaatste foto) houdt een oogje in het zeil. Hun alleenstaande moeder trok vorig jaar naar buurland Costa Rica om er te gaan werken. In Nicaragua vond ze immers geen werk. Het lukte haar niet om haar kinderen te onderhouden. Emigreren en haar kinderen achterlaten was dan ook de enige optie.

Voor Kerst terug...?

Bij haar vertrek beloofde ze haar twee kinderen om voor Kerst terug te zijn. Maanden na Kerstmis wachten de kinderen nog steeds op haar komst. Ze brengen hun tijd  doelloos thuis door, want geld om naar school te gaan is er niet. Enkel wachten op haar terugkeer ...

Wachtlijst

Indien het project voldoende middelen heeft, hoopt Br. Jimi (foto 3-4)beide jongens volgend jaar te laten deelnemen aan het "reforzamiento" programma. Dan kunnen ze opnieuw naar school, krijgen ze een voedzame maaltijd en worden ze professioneel begeleid door de medewerkers van het centrum, ook op psychologisch en medisch vlak. Momenteel staan ze - helaas - nog op de wachtlijst. Met extra middelen zou het centrum het aantal beschikbare plaatsen kunnen uitbreiden. De Zuidactie kan hierin cruciaal zijn!

 

 

bottom of page