top of page

William

  • Leeftijd:
    6 jaar

Achtergelaten in de hoofdstad

William is de jongste van drie broers. Toen hij drie jaar was trok zijn oudste broer met hem naar de hoofdstad Managua, op zoek naar een beter leven. Zijn alcoholverslaafde moeder kon immers niet langer voor hen zorgen. Ze brachten dag en nacht op straat door. Maar zijn oudere broer ging het verkeerde pad op en liet de kleuter helemaal aan zijn lot over, in de grootstad Managua...

William trok als driejarige alleen in de stad rond. De politie merkte hem op en startte een onderzoek. De jongen wist niet waar hij vandaan kwam, noch kende hij zijn eigen familienaam. Uiteindelijk slaagde de politie er toch in om te achterhalen dat hij uit Granada afkomstig was. 

Dieren in een stal

De politie vond het adres van een tante van de twee broers. In haar huis bleek zijn middelste broer Isaia in erbarmelijke omstandigheden te leven, helemaal verwaarloosd. Het huis leek meer op een stal, want er was geen enkele stoel of tafel te bespeuren. Isaia kroop rond op handen en voeten en bracht dierlijke geluiden uit. 

 

Opnieuw kind

De politie besloot om William en Isaia in het Casa Jesús Amigo te plaatsen. "Toen William en Isaia hier toekwamen, waren ze meer dier dan mens", vertelt coördinator Marlon. "Ze gingen enkel af op hun overlevingsinstinct. Ze aten van de grond, wisten niet hoe ze op een stoel moesten zitten, en waren erg agressief naar de andere kinderen en medewerkers toe. Beetje bij beetje zijn we erin geslaagd om hun vertrouwen te winnen. Ze kregen oog voor andere zaken dan hun basisbehoeften. We zagen dat ze zelfs opnieuw begonnen te spelen. Ze werden weer kind!" 

bottom of page